Przyprawa – Zbawienie dla wątroby

8 stycznia 2012 by

W trakcie naszej edukacji dotyczącej zdrowego odżywiania, moja żona trafiła na kurs gotowania makrobiotycznego prowadzonego przez najlepszą specjalistkę w Polsce – Bożenę Schleicher.

W czasie tego kursu dowiedziała co nam szkodzi, a co pomaga w walce z chorobami. Jedną z rzeczy która nam pomaga,  była ta wspaniała przyprawa 🙂

Wspaniała dlatego, że jest bardzo zdrowa i smaczna 🙂

Powinno się jeść około 1-2 łyżeczek dziennie. My ją dodajemy do sałatek, warzyw, dipów.

Zobaczcie jak prosto się ją robi.

 Składniki:

  • 4 łyżki kozieradki
  • 6 łyżek ostropestu
  • 6 łyżek wiesiołka
  • 9 łyżek siemienia lnianego

Wszystkie składniki dokładnie mielimy w młynku do kawy lub blenderze i mieszamy razem.
Ponieważ w tej przyprawie są naturalne oleje roślinne, nie powinna ona stać dłużej niż tydzień i to najlepiej w lodówce.

Używajmy jej do wszystkiego czego się da 🙂

Smacznego 🙂

Related Posts

Share This