Podstawowy zielony szejk

8 czerwca 2011 by

Zielony szejk to jest podstawowe danie surojada. Oczywiście można się bez niego obyć, ale naprawdę nie warto 🙂

Najważniejsze przy przygotowywaniu, jest zadbanie o smak – MUSI NAM SMAKOWAĆ 🙂 Dlatego można dowolnie modyfikować zawartością zieleniny i owoców. Jako przykład podam mój ulubiony szejk.

Składniki na 2 osoby:

  • Pęczek koperku
  • 2 pęczki zielonej pietruszki
  • 2 dojrzałe banany
  • 1 jabłko
  • sok z połowy cytryny
  • pół litra przefiltrowanej wody

Zieleninę najlepiej jest pokroić i wrzucić do blendera, zalać wodą i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodać obrane owoce (jabłko ze skórką) i miksować jeszcze około minuty (czas zależny od jakości blendera).

Gotowe 🙂

Smacznego 🙂

 

Related Posts

Tags

Share This