Surowe chipsy bananowe
Dzisiaj zaproponuje Wam świetny przepis na surowe chipsy bananowe :). Wszyscy którzy nas odwiedzają uwielbiają ten smak 🙂 Co ciekawe, można je przygotować na zapas – u nas w słoiku stoją nawet kilka miesięcy i są cały czas świeże i chrupiące. A o to przepis:
1. Kupujemy dojrzałe Banany. Na szczęście dla nas, większość ludzi uważa je za nieładne, więc są dużo tańsze od tych niedojrzałych 🙂 nie mówiąc o tym, że są dużo zdrowsze i smaczniejsze 🙂
2. Po obraniu, kroimy je na 2-3 milimetrowe plasterki i układamy na suszarce do owoców. Link do suszarki którą polecam znajdziecie tutaj
3. Efekt finalny widzicie na pierwszym zdjęciu.
UWAGA Ważne jest aby po pierwszych 12 godzinach suszenia delikatnie obrócić wszystkie chipsy. Dzięki temu szybciej się wysuszą i łatwiej nam będzie je odkleić jak już będą całkowicie suche 🙂
Smacznego 🙂