Surowe Ferrero Rocher
Świeże powietrze i ulubienie słodkości bardzo dobrze wpłynęły na moją kreatywność 🙂
Mając do dyspozycji kilka składników zrobiłem przepyszne kulki które bardzo szybko wśród znajomych dostały one nazwę “Surowe Ferrero Rocher” 🙂
Zapraszam Was do eksperymentowania i tworzenia tego typu łakoci 🙂
Jak coś wymyślicie to napiszcie przepis w komentarzach 🙂
Oto mój przepis:
Składniki:
- 2 porcje orzechów laskowych
- 2 porcje słonecznika
- 1/2 porcji orzechów brazylijskich (opcjonalnie)
- 3 porcje daktyli bez pestek
- 1 1/2 porcji rodzynek
- 1/2 porcji żurawiny
- cynamon
- kakao/karob
Przepis jest bardzo prosty.
Mielimy w blenderze lub malakserze orzechy ze słonecznikiem.
Mielimy w blenderze lub malakserze orzechy ze słonecznikiem.
Przesypujemy do osobnego naczynia. W blenderze mielimy daktyle i rodzynki (można dodać trochę wody).
Na koniec wszystko mieszamy i formujemy kulki.
Ja ułożyłem je na talerzu i suszyłem na słońcu. Jeżeli nie macie takiej możliwości to możecie je podsuszyć w suszarce.
Wszyscy którzy je próbowali prosili o drugą porcję więc są po prostu pyszne 🙂 Co ważniejsze są bardzo zdrowe i nie tuczą – są SUROWE 🙂
Życzę Wam smacznego i czekam na komentarze 🙂