Zupa Marchwiowo-Pomidorowa
Znacie już pyszne zielone koktajle 🙂
Czas najwyższy na coś dla zwolenników zup i czegoś na ostro 🙂
Jak wiecie trzeba jeść to co sezonowe. Zainspirowany książką z przepisami dołączoną do blendera, eksperymentowałem z pomidorami i marchewką. Efektem była przepyszna zupa o bardzo prostym składzie. Robi się ją bajecznie prosto i szybko, a jest sycąca i smaczna.
Jeżeli uda się wam zrobić jakąś modyfikację, to podzielcie się nią w komentarzach 🙂
Oto jak wyglądał skład:
- 1 duży pomidor
- 1 średnia marchewka
- 1/2 kubka brokuł
- kilka listków bazyli
- 1-2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- 1/2 szklanki wody
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i mielimy aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
SMACZNEGO 🙂